Βουδιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Δευτέρα

8:30 μ.μ.

8:40 μ.μ.

Δεκάλεπτη ομιλία

Διαλογισμός στον 16ο Κάρμαπα

Πέμπτη

8:30 μ.μ.

8:40 μ.μ.

Δεκάλεπτη ομιλία

Διαλογισμός στον 16ο Κάρμαπα

Βουδιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Εάν θέλετε να μάθετε να κάνετε διαλογισμό, είστε ευπρόσδεκτοι στο βουδιστικό μας κέντρο! Οι βραδιές διαλογισμού είναι ανοικτές για το κοινό και δωρεάν.

Διεύθυνση:

Εθνικής Αμύνης 24
546 21 Θεσσαλονίκη

Επαφές:

Τηλ. Σταθερό: 2310 277613
Τηλ. Κινητό: 6944 394194 (Αντωνία Κωνσταντινίδου)
E-mail: Thessaloniki@diamondway-center.org

See in Google Maps

Εκδηλώσεις στο Βουδιστικό Κέντρο

At the moment, there are no lectures or courses planned. Please ask in the center for more information.

Η ιστορία του Κέντρου

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο Λάμα Όλε Νύνταλ άρχισε να επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και να δίνει διδασκαλίες. Τότε ιδρύθηκε και το πρώτο Βουδιστικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε σύντομη διάρκεια ζωής. Όμως, οι παλιοί καρμικοί σύνδεσμοι και η ωριμότητα παλαιότερων και νεότερων ασκούμενων βουδιστών έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και τον Νοέμβριο του 2009 εγκαινιάστηκε το νέο Βουδιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Όπως όλα τα αντίστοιχα Κέντρα παγκοσμίως, στη δραστηριότητά του περιλαμβάνονται τακτικός διαλογισμός στον 16ο Κάρμαπα, σύντομες ομιλίες με βασικά θέματα του βουδισμού και μηνιαίες επισκέψεις δασκάλων του βουδισμού για διαλέξεις και σεμινάρια.

Το Βουδιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει ιδρύσει και εκδοτικό οίκο με την επωνυμία «Διαμαντένιος Δρόμος», που εκδίδει τα βιβλία του Λάμα Όλε Νύνταλ στα ελληνικά, καθώς και το περιοδικό «Ο Βουδισμός σήμερα».