Φόρτωση Εκδηλώσεις
  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Σας προσκαλούμε με χαρά στο τριήμερο διαλογισμού και διαλέξεων με θέματα από τις βουδιστικές διδασκαλίες. Θα είναι μαζί μας η Χάικε και ο Γκέρχαρντ Μπούχερ, μαθητές του Λάμα Όλε Νύνταλ και δάσκαλοι του βουδισμού από την Αυστρία.

Πρόγραμμα διαλέξεων:

Παρασκευή 12 Απριλίου

19:30 – Διάλεξη με θέμα «Νέντρο, οι τέσσερεις προκαταρκτικές ασκήσεις»

Θα ακολουθήσει διαλογισμός στον 16ο Κάρμαπα

Σάββατο 13 Απριλίου

16:00– Προσωπική άσκηση

18:30– Διάλεξη με θέμα «Αγάπη και συντροφικότητα»

Θα ακολουθήσει διαλογισμός στον 16ο Κάρμαπα

Κυριακή 14 Απριλίου

12:00 – Διάλεξη με θέμα «Η σημασία της Σάνγκας»

Θα ακολουθήσει διαλογισμός στον 16ο Κάρμαπα

 

Οι διαλέξεις θα γίνουν στο Βουδιστικό Κέντρο του Διαμαντένιου Δρόμου, Εθνικής Αμύνης 24, Θεσσαλονίκη, 1ος όροφος.

 

Κόστος συμμετοχής:

6€ για μία διάλεξη ή 15€ για όλο το τριήμερο.

 

Για τη Χάικε:

Γεννήθηκα το 1964 και σπούδασα ιατρική στο Γκρατζ. Εργάζομαι μερικώς απασχολούμενη σε νοσοκομείο στο Γιούντενμπουργκ, στο τμήμα μαιευτικής και γυναικολογίας και επιπλέον ασκώ τον βελονισμό στο Όμπερχολτζ από το 1997. Το 1995 πήρα τη βουδιστική Προσφυγή από τον Λάμα Όλε και το 2007 πήρα την ευλογία να διδάξω. Έχω έναν ευτυχισμένο γάμο με τον Γκέρχαρντ από το 1992. Δεν έχουμε παιδιά αλλά μία μεγάλη Σάνγκα-οικογένεια. Τα χόμπι μου στον σπάνιο ελεύθερο χρόνο μου είναι: τρέξιμο, κολύμπι, ποδήλατο, σκι, πεζοπορία,   αλλά πιο πολύ από όλα μου αρέσει να ταξιδεύω με τον Λάμα μας.

Για τον Γκέρχαρντ:

Γεννήθηκα το 1959 και σπούδασα μουσική και αγγλικά στο Γκρατζ (πτυχίο διδασκαλίας για τα δευτεροβάθμια σχολεία). Μετά από αυτό σπούδασα φλογέρα στο Κλάγκενφουρτ και από το 1991 εργάζομαι ως δάσκαλος σε ένα μουσικό σχολείο. Το 1995 πήρα τη βουδιστική Προσφυγή από τον Λάμα Όλε και το 2007 πήρα την ευλογία να διδάξω. Έχω έναν ευτυχισμένο γάμο με την αγαπημένη μου σύζυγο Χάικε από το 1992. Τα χόμπι μου είναι: η ορειβασία, το κάιτ σερφ (στο νερό και στο χιόνι), οι μοτοσυκλέτες, αλλά πιο πολύ από όλα μου αρέσει να ταξιδεύω με τον Λάμα μας.

 

Θα χαρούμε να σας δούμε!