Βιβλία του Λάμα Όλε Νύνταλ

«Για το θάνατο και την επαναγέννηση»

Τίτλος Πρωτοτύπου: «Fearless Death»
Εκδόσεις «Διαμαντένιος Δρόμος»

Τι συμβαίνει την ώρα που το σώμα και το πνεύμα διαχωρίζονται; Τι ακολουθεί μετά τον θάνατο; Υπάρχει επαναγέννηση;
Τα ερωτήματα αυτά στριφογυρίζουν στο μυαλό κάθε ανθρώπου, είτε το παραδέχεται είτε όχι. Ο Βουδισμός, στη ουσία ως μια επιστήμη του πνεύματος, απαντά με σαφήνεια στους προβληματισμούς αυτούς. Οι μαρτυρίες βουδιστών δασκάλων και οι εμπειρίες τους ταιριάζουν απόλυτα με τις καταγραφές επιστημόνων-ερευνητών για τις επιθανάτιες εμπειρίες.

Η μοναδική αυτή γνώση παρουσιάζεται για πρώτη φορά με τόση λεπτομέρεια σ’ αυτό το βιβλίο. Με την ορθή κατανόηση και την κατάλληλη άσκηση διαλογισμού μπορεί κανείς όχι μόνο να ξεπεράσει το φόβο του θανάτου, αλλά να τον μετασχηματίσει σε μια γαλήνια κατάσταση πνεύματος, γνωρίζοντας ότι ακολουθεί μια ανείπωτη εμπειρία απελευθέρωσης και ευδαιμονίας.

«Ο Βούδας & η Αγάπη»

Τίτλος Πρωτοτύπου: «Buddha & Love»
Εκδόσεις «Διαμαντένιος Δρόμος»

Υπάρχει δυνατότερη εμπειρία από την αγάπη; Πού αλλού ανοιγόμαστε τόσο πολύ; Σε ποια άλλη κατάσταση είμαστε από τη μια τόσο ευάλωτοι και από την άλλη ικανοί να νιώσουμε τόσο βαθιά ευτυχία;
Στο Βουδισμό η αγάπη και η συντροφικότητα θεωρούνται το θεμέλιο για την προσωπική εξέλιξη και για μια ζωή γεμάτη πληρότητα.
Ο Λάμα Όλε Νύνταλ περιγράφει με γλαφυρότητα αυτά που συνέστησε ο Βούδας, για να μπορεί μια σχέση να εξελιχτεί έτσι ώστε τόσο το ζευγάρι όσο και το περιβάλλον του να βιώνουν την ευτυχία.
Το παρόν βιβλίο μας δείχνει πώς να καταφέρουμε αυτό που ονειρεύονται πολλοί: μια ολοκληρωμένη συντροφική σχέση και μια ζωή με παντοτινή ευτυχία.

«Διδάσκω πώς είναι τα πράγματα»

Τίτλος Πρωτοτύπου: «The Way Things Are»
Εκδόσεις «Διαμαντένιος Δρόμος»

Μια ζωντανή προσέγγιση του Βουδισμού για τον σύγχρονο κόσμο. Το «Διδάσκω πώς είναι τα πράγματα» είναι το απαύγασμα του συγγραφικού έργου ενός μεγάλου σύγχρονου βουδιστή δασκάλου, του Λάμα Όλε Νύνταλ. Ένα βιβλίο που παρουσιάζει το Βουδισμό με απλό και απόλυτα κατανοητό τρόπο, φιλτραρισμένο από κάθε περιττό πολιτισμικό του στοιχείο.

«Ο Διαμαντένιος Δρόμος»

Τίτλος Πρωτοτύπου: «Entering the Diamond Way»
Εκδόσεις «Αρχέτυπο»

Η λέξη ταξιδεύω για τους αρχαίους Έλληνες σήμαινε «οδεύω τα άξια». Αυτό ακριβώς συνέβη στον -νεαρό τότε- Όλε Νύνταλ, που ανυποψίαστος ξεκίνησε να ζήσει με την αγαπημένη του Χάνα έναν «εξωτικό» μήνα του μέλιτος στο Νεπάλ. Η περιήγησή τους στην Ανατολή ήταν η αφετηρία ενός πολύ πιο μακρινού ταξιδιού Γνώσης, Ενδοσκόπησης, Αυτοβελτίωσης, Προσφοράς και Δημιουργίας. Μια πραγματική οδός προς τα άξια.

«Στη ράχη του Τίγρη»

Τίτλος Πρωτοτύπου: «Riding the Tiger»
Εκδόσεις «Έσοπτρον»

Ο Λάμα Όλε αφηγείται με ζωντάνια, σαφήνεια, γλαφυρότητα και πολύ χιούμορ τις συγκλονιστικές του εμπειρίες, τα βιώματα και τις περιπέτειές του από τη διάδοση του Διαμαντένιου Δρόμου στη Δύση. Παράλληλα, με το μοναδικό και ξεκάθαρο ύφος του, καταφέρνει να μας μεταβιβάσει μέσα από την αυθεντική πνευματική παράδοση που ακολουθεί, ένα αιώνιο μήνυμα ανθρωπισμού, ευδαιμονίας και επίγνωσης.

«Η Μεγάλη Σφραγίδα»

Τίτλος Πρωτοτύπου: «The Great Seal»
Εκδόσεις «Νούφαρο»

Στο βιβλίο αυτό ο Λάμα Όλε Νύνταλ σχολιάζει με ζωντανό και σύγχρονο τρόπο ένα αρχαίο, πολύ σημαντικό βουδιστικό κείμενο σχετικά με τη φύση του πνεύματος. «Η Μεγάλη Σφραγίδα» περιγράφει τον δρόμο και τον στόχο του Διαμαντένιου Δρόμου του Βουδισμού και μεταφέρει στον αναγνώστη τη βαθιά ενόραση στη σχετική και την απόλυτη πραγματικότητα του κόσμου μας. Παρόμοια συμβαίνει με τη συμπεριφορά ενός φωτισμένου: γίνεται εδώ και τώρα, πέρα από προσμονή και φόβο, δίχως προσκόλληση ή αποστροφή.

«Νέντρο: Οι Τέσσερις Θεμελιώδεις Ασκήσεις»

Τίτλος Πρωτοτύπου: «Ngondro: The Four Foundational Practices of Tibetan Buddhism»
Εκδόσεις «Έσοπτρον»

Σ’ αυτό το βιβλίο ο Λάμα Όλε Νύνταλ εξηγεί λεπτομερώς τις παραδοσιακές πρώτες ασκήσεις του Βουδισμού του Διαμαντένιου Δρόμου. Οι Τέσσερις Θεμελιώδεις Ασκήσεις (θιβ. Νέντρο) περιλαμβάνουν την άσκηση της Λήψης της Προστασίας, τον Διαλογισμό στο Διαμαντένιο Πνεύμα, τις Προσφορές του Μάνταλα και τον Διαλογισμό στον Δάσκαλο (Γκούρου Γιόγκα). Με τις επαναλήψεις των ασκήσεων ο ασκούμενος καθαρίζει τις ενοχλητικές εντυπώσεις από το σώμα, το λόγο και το πνεύμα και απομακρύνει τις αρνητικές συνήθειες. Η Άσκηση του Νέντρο αποτελεί τη βάση για τους μετέπειτα διαλογισμούς και προετοιμάζει τον δρόμο προς τη φώτιση.

Βιβλία άλλων συγγραφέων

«Karma Berchen Ling»

Η ιστορία της δραστηριότητας του Λάμα Όλε Νύνταλ στην Ελλάδα από το 1975 έως και σήμερα, γραμμένη στα αγγλικά από τον Γιώργο Διακοφωτάκη.

Τα βιβλία αποστέλνονται σε όλη την Ελλάδα με αντικαταβολή ή με κατάθεση στην τράπεζα. Για παραγγελίες στα e-mails των κέντρων
Athens-Acropolis@diamondway-center.org ή Thessaloniki@diamondway-center.org