Η ιστορία του Κέντρου

Από τα τέλη της δεκαετίας του 1970, ο Λάμα Όλε Νύνταλ άρχισε να επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη και να δίνει διδασκαλίες . Τότε ιδρύθηκε και το πρώτο Βουδιστικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο είχε σύντομη διάρκεια ζωής. Όμως, οι παλιοί καρμικοί σύνδεσμοι και η ωριμότητα παλαιότερων και νεότερων ασκούμενων βουδιστών έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα και τον Νοέμβριο του 2009 εγκαινιάστηκε το νέο Βουδιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Όπως όλα τα αντίστοιχα Κέντρα παγκοσμίως, στη δραστηριότητά του περιλαμβάνονται τακτικός διαλογισμός στον 16ο Κάρμαπα, σύντομες ομιλίες με βασικά θέματα του βουδισμού και μηνιαίες επισκέψεις δασκάλων του βουδισμού για διαλέξεις και σεμινάρια.
Το Βουδιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει ιδρύσει και εκδοτικό οίκο με την επωνυμία «Διαμαντένιος Δρόμος», που εκδίδει τα βιβλία του Λάμα Όλε Νύνταλ στα ελληνικά, καθώς και το περιοδικό «Ο Βουδισμός σήμερα».

Ανακοίνωση : 08/07 – 09/09 Καλοκαιρινές διακοπές

Φίλες και φίλοι,

Το Βουδιστικό Κέντρο θα παραμείνει κλειστό για τις καλοκαιρινές διακοπές, από την Κυριακή 8 Ιουλίου μέχρι την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου. Θα ανοίξει πάλι την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου, με το κανονικό πρόγραμμα.

Σας υπενθυμίζουμε τα δύο σεμινάρια με τον Λάμα Όλε Νύνταλ που θα λάβουν χώρα στο διάστημα αυτό: 23-26 Αυγούστου στο Κάρμα Μπέρτσεν Λινγκ και 7-9 Σεπτεμβρίου στη Σόφια.

Επίσης, όπως κάθε χρόνο, τον μήνα Ιούλιο η ελληνική σάνγκα είναι υπεύθυνη για το Κάρμα Μπέρτσεν Λινγκ.

Θα είμαστε εκεί!

Πρόγραμμα Κέντρου

Κάθε Πέμπτη στις 20:30 και Κυριακή στις 20:00

Δεκάλεπτη ομιλία και διαλογισμός στον 16ο Κάρμαπα.
Οι βραδιές διαλογισμού είναι ανοικτές για το κοινό και δωρεάν.

Διεύθυνση

Βουδιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Εθνικής Αμύνης 24
546 21 Θεσσαλονίκη

Τηλ. Σταθερό: 2310 277613
Τηλ. Κινητό: 6944 394194 (Αντωνία Κωνσταντινίδου)

E-mail: Thessaloniki@diamondway-center.org